Vitchokladpaj med hallon

Efterrättspaj

Igår fyllde jag år och då ville jag gärna bjuda de släktingar som var hemma på lite fika. Så jag ställde mig i köket och svängde ihop en vitchokladpaj med hallon och en tröstetårta. Mycket choklad ska det vara om jag får bestämma. Tröstetårtan som är en tårta med mörk choklad och hasselnötter kommer snart här på bloggen men först ut blir pajen.

Botten
2 tsk fiberhusk
3 dl glutenfri mix, fin
2 msk socker
150 g kallt smör
Ev. 1 msk vatten

Fyllning
3 dl grädde
200 g vit choklad
1 nypa salt
2 ägg
Ca 150 g färska hallon

Topping
Ca 50 g smält vit choklad

Börja med bottnen. Nyp samman alla ingredienserna till en jämn deg. Det kan underlätta att vispa med elvisp med degkrokar för att sedan nypa ihop med händerna. Bred ut degen i en smord form med avtagbar botten. (Jag tryckte upp degen på kanterna men det hade jag inget för, för när jag förgräddat den så hade den åkt ner igen) Nagga bottnen med gaffel och förgrädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 min. Ta ut pajen och låt den svalna.

Gör under tiden fyllningen. Finhacka den vita chokladen. Koka upp grädden i en kastrull och vispa ner den vita chokladen och saltet till jämn smet. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något innan du vispar i ett ägg åt gången. Häll smeten i pajskalet och fördela sedan hallonen i pajen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 min. Låt svalna och ringla sedan smält choklad över pajen. Pajen behöver stå kallt fram till servering. Servera gärna med vaniljglass.

Gillar

Kommentarer

MilanaLeiman
MilanaLeiman,
Ser gott ut!😄
nouw.com/milanaleiman
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Tack snälla! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk