Vitchokladkladdkaka med blåbär

Kladdkaka

I år har vår blåbärsskog varit full av blåbär. Jag var varit ute ett par gånger, senaste gången bara för någon dag sedan. De var riktigt stora och fina nu. Några av de nyplockade bären använde jag i den här kladdkakan med vitchoklad. Den blev riktigt smarrig tillsammans med vaniljglass.

2 ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vitchoklad
2 1/2 dl glutenfri mix, fin
1 1/2-2 dl blåbär

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg den vita chokladen i smöret och rör om tills chokladen smält helt. Rör sedan ner sockret och ett ägg åt gången. Rör sist ner mixen. Häll smeten i en smord form med avtagbar botten. Fördela blåbären över smeten och grädda sedan kakan i mitten av ugnen på 200 grader, 15-20 min. Låt svalna helt, jag gillade den mest efter att den hade fått stå i kylen en stund och stelna till helt. Servera med glass eller grädde.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229