Tunnbröd

Bröd

Idag har vi bakat glutenfria tunnbröd här hemma. Killarna blev väldigt nöjda med att få ett bröd som påminner om "vanliga" bröd och de har redan bestämt att i morgon ska de äta tunnbröd med ägg till frukost.

Men vi kunde inte vänta till morgondagens frukost för att testa brödet. Det fick tummen upp av alla.


50 g smör
2 1/2 dl mjölk
15 g färsk jäst
1 msk fiberhusk
1/2 tsk anis
1 msk brun farin
1 1/2 tsk salt
1 dl rismjöl
3 dl glutenfri mix, fin
1 ägg

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över den. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan anis, brun farin, salt, rismjöl och mix rör ihop med en slev. Vispa sist snabbt ner ägget med elvisp med degkrokar. Jäs i bunken under bakduk i 1 timme. Ta upp degen på ett bakbord med mix och knåda degen. Dela degen i 10 delar och forma till runda bollar. Låt degen vila i 15 min. Kavla ut varje bulle till en rund kaka. Se till att ha mix under så att degen inte fastnar i bordet och borsta sedan av överflödig mix med hjälp av en pensel. Kavla över med en kruskavel eller nagga bröden med en gaffel. Grädda dem i en het stekpanna, strax över medelvärme, ca 1 min på varje sida. Låt bröden svalna mellan bakdukar på galler.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229