Trekantiga grötfrallor

Bröd

Hittade ett vanligt recept på trekantiga frallor med gröt som bas. Blev väldigt sugen på att testa att göra det glutenfritt. Jag använde boveteflingor att göra gröten på, men jag tror att det går lika bra med rent havre om man föredrar det. Resultatet blev så här!


Ca 12 bröd, 225 grader

Gröt:
1 dl boveteflingor
1 dl fibrex
1/2 dl linfrön
3 dl vatten
25 g smör
2 dl filmjölk

Koka ihop boveteflingor, fibrex, linfrön och vatten till en gröt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och filmjölk. Låt svalna till fingervarmt.

25 g jäst
1 tsk salt
1 msk mörk sirap
2 dl bovetemjöl
3 dl rismjöl
4 dl glutenfri mjölmix, med fiber

Blanda ut jästen i gröten. Tillsätte övriga ingredienser och arbeta degen väl, gärna i maskin. Jäs under bakduk 30 min. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen. Rulla ut degen till en rulle och platta till den, ca 10x50 cm. Skär brödet i trekanter och jäs sedan på en plåt under bakduk i 30 min. Pensla brödet med ägg och strö över boveteflingor. Grädda mitt i ugnen i 12-14 min.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229