Tomatbröd med oregano

Bröd

Receptet räcker till två hålkakor

400 g krossade tomater
50 g jäst
1 msk fiberhusk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
5-10 g oregano (efter tycke och smak)
25 g rumsvarmt smör
4 dl rismjöl
5 dl glutenfri mix med fiber (Semper)

Värm tomatkrosset till 30 grader. Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Häll över tomatkrosset och kör till jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl i maskinen. Jäs under bakduk i 25 min. Ta upp degen på bakbord och forna det till två runda bröd. Tryck ut ett hål i mitten av brödet och nagga sedan med gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Värm ugnen till 220 grader. Ställ in brödet (långt ner i ugnen) och sänk genast till 200 grader. Grädda till brödet har fått fin, ca 30-45 min.

Brödet innan det åker in i ugnen och när det är nygräddat.

Passar väldigt bra med ost, skinka och gurka på den färdiga smörgåsen!

  • Bröd

Gillar

Kommentarer