Tekakor

Bröd, Favoriter

De här tekakorna är ett av de bröden som bakas mest här hemma. De är lätta att baka, blir luftiga och mina pojkar ÄLSKAR dem.


Ca 18 st, 250 C
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
3 msk ljus sirap
7 dl glutenfri mjölmix, fin
2 dl bovetemjöl
1 krm bikarbonat
Smula ner jästen i en degskål. Värm vatten till 37 C och häll över jästen, rör om. Tillsätt olja, fiberhusk, salt, ägg och sirap. Blanda ordentligt och låt vila 10 min. Blanda mjölmixen med bovetemjölet och bikarbonat och häll ner i degspadet. Arbeta degen kraftigt, helst i en assistent. Klicka ut tekakorna på bakplåtsklädda plåtar. Forma dem runda med mjölade händer. Jäs dem under bakduk ca 40 min. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 min.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229