Sommartårta med lemoncurd och färska bär.

Tårtor

Jag tycker absolut att ni ska prova att baka den här pajen/tårtan i sommar! Med en botten på mandel och kokos och en fyllning med lemoncurd, grädde och färska bär känns den både lätt att baka och äta!

Botten
100 g sötmandel (måste inte vara skållad)
2 1/2 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
2 msk honung eller sirap
70 g smält smör

Fyllning:
Ca 3 dl Lemoncurd
3 dl grädde
Bär (jag använde jordgubbar, blåbär och körsbär)
Ev. Flagad mandel

Kör mandeln i mixer/matberedare till mjöl. Blanda ner kokos, vaniljsocker och fiberhusk, blanda runt. Tillsätt smält smör och honung/sirap och kör till jämn smet. Tryck ut degen i en smord form. Låt den gå en bit upp på kanten så det blir lättare för fyllningen att stanna på plats. Grädda mitt i ugnen 8-12 min på 200 grader, håll koll så den inte får för mycket färg. Låt botten svalna.
Bred ut ett laget lemoncurd i botten. Vispa grädden och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera kakan med bär och ev flaga mandel.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229