Snickersrutor på mördegsbotten

Mjuka kakor


25 stycken, 200 grader

Mördegsbotten:
125 g smör
3/4 dl florsocker
3 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
1 äggula

Kolafyllning:
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 dl salta jordnötter

Chokladtopping:
300 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk ljus sirap

Mördeg:
Vispa samman alla ingredienserna med elvisp med degkrokar till en smulig massa och forma tillsist till en deg med händerna. Tryck ut degen i en form 22x22 cm med bakplåtspapper. Ställ kallt i minst 30 min. Grädda mördegen i nedre delen av ugnen på 200 grader i 10-12 min. Låt svalna helt.

Kolan:
Blanda alla ingredienser utan nötter och smör i en kastrull. Koka upp kolan till 124 grader (eller i ca 20-30 min, gör kulprov) Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll jordnötter i ett jämnt täcke över mördegen och häll sedan kolan över. Ställ kallt i minst 1 timme.

Chokladtopping:
Smält samma choklad, smör och sirap och rör till en jämn glasyr. Bred ut den över kolan och ställ kallt till chokladen stelnat. Skär i fyrkanter.

Gillar

Kommentarer