Snickerskladdkaka

Kladdkaka


175 grader

Botten
200 g mörk choklad
200 g smör
3,5 dl florsocker
2,5 dl glutenfri mjölmix, fin
4 ägg

2 dl jordnötter

Kola
1,5 dl sirap
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
20 g smör

200 g mjölkchoklad

Smält choklad, smör och florsocker över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner mjölmixen. Tillsätt sist ägg, ett åt gången. Häll smeten i en form och grädda 30-35 min.
Häll jordnötterna över kakan och gör sedan kolan. Blanda alla ingredienser utan smöret i kastrull. Koka upp kolan till 115 grader och klicka därefter i smöret och rör till blank smet. Häll kolan över jordnötterna, ställ sedan kallt tills det stelnar. Värm chokladen i vattenbad och bred den över kladdkakan. Låt stelna innan servering.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229