Snickersglasstårta

Tårtor, Glasstårta

Idag fyller äldsta sonen år. Då ville han gärna att jag skulle baka snickerskaka till kalaset, men jag var sugen på att göra en glasstårta. Det fick helt enkelt bli en kombination för att göra oss båda nöjda. En glasstårta med en klassisk snickerskakabotten och en topping av samma smet. Precis som en vanlig snickerskaka toppade vi med mjölkchoklad, men nu blev det en mjölkchokladganache. Tårtan blev riktigt poppis hos alla som fick smaka.

Botten och topping:
1 burk jordnötssmör (ca 320 g)
1 dl socker
1 1/2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
1 liter cornflakes

Mät upp alla ingredienser utom kokos och cornflakes i en kastrull. Värm upp så de smälter samman men låt inte koka. Rör ner cornflakes och kokos till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med avtagbar botten. Tryck ut hälften av smeten som botten, låt lite gå upp på kanten.

Glass:
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljpulver

Vispa grädden hårt, vispa sedan ner den kondenserade mjölen på låg hastighet. Rör sist ner vaniljpulvret. Häll smeten över bottnen. Ställ i frysen tills glassen fått en lite hårdare yta. Gör under tiden en mjölkchokladganache.

Mjölkchokladganache:
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad

Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till chokladen smält helt.

Ta tårtan ur frysen och fördela resten av cornflakesblandningen över glassen. Avsluta med att fördela mjölkchokladganachen överst. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar innan servering.Gillar

Kommentarer