Snabba frukostfrallor

Bröd

På lördagar vill jag gärna ligga kvar lite längre i sängen och sedan äta en mysig frukost tillsammans med familjen. Idag kände jag för att baka frallor och letade därför efter ett recept som gick snabbt att slänga ihop. Hittade ett "vanligt" recept och ändrade om i det så att det skulle passa oss här hemma. Tyckte det var smidigt då man bara satte degen, formade frallor av den och sedan både jäste och gräddade dem i ugnen.

Snabba frukost frallor
9 stycken
50 g jäst
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 tsk salt
3 msk olja
1 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
5 dl glutenfri mix, med fiber (går lika bra med fin mix)

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Tillsätt fiberhusken och låt degvätskan stå och svälla i 5 min. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen med elvisp med degkrokar. Ta med hjälp av två skedar upp 9 lika stora degbitar och forma dem med " mjölade" händer till frallor. Ställ in frallorna i en kall!! ugn, ställ ugnen på 200 grader. Frallorna jäser i ugnen under tiden som den blir varm. Plocka ut de färdiga frallorna efter 20-25 min.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

Nikita,
Sugen på en supergod frukost och lite inspiration? Kolla in mitt senaste inlägg där jag tipsar om en smoothiebowl. Puss på dig

Direktlänk: http://nikitalindblad.isilife.se/2016/09/06/en-lyxfrukost/
www.nikitalindblad.isilife.se
Lena
,
Toppenrecept!!