Skurna mandelpepparkakor

Jul

Ca 200 st
3 1/4 dl farinsocker
2 dl sirap
350 g smör
1 msk fiberhusk
1 1/2 msk mald kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
3 dl skållad mandel
5 dl rismjöl
6 dl glutenfri mix, fin (jag använder Semper)
2 tsk bikarbonat

Häll farinsocker, sirap, smör, fiberhusk och kryddor i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Hacka den skållade mandeln grovt och blanda med rismjöl, mix och bikarbonat. Rör samman mjölblandningen med sirapsblandningen. Jag använde elvisp med degkrokar och knådade sedan för att få en jämn deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper i rumstemperatur ca 30 min. Dela sedan degen i fyra lika stora delar och forma till runda eller fyrkantiga "korvar". Plasta in varje del (kan vara lättare att forma till en korv i plasten) och förvara i kylen minst några timmar men gärna över natten. Skär sedan degen i tunna skivor och lägg delarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 175 grader 7-8 min. Låt svalna och förvara sedan i burk med tätslutande lock.

  • Jul

Gillar

Kommentarer

MaCilla
MaCilla,
Åh dessa ska jag göra ser super goda ut 😍
nouw.com/macilla
IP: 82.99.3.229