Scones

Bröd, Scones

Idag är det full fart i mitt lilla glutenfria bageri. Jag bakar polarkakor, vardagslimpor, morotslimpor och chokladbollar. Eftersom det var helt tomt i frysen började vi dagen med att baka naturligt glutenfria scones med kvarg och linfrön i till frukost. Vi fick improvisera lite med det vi hade hemma i skafferiet och kylen men det blev faktiskt riktigt goda. 

Så här såg brödet ut precis innan det åkte in i ugnen.

2 bröd, 250 grader

2 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1 dl naturell kvarg
1 dl filmjölk

Häll alla ingredienser i en bunke och kör till en jämn smet med hjälp av elvisp med degkrokar. Ta upp degen, på en plåt med bakplåtspapper, med hjälp av två skedar. Lägg degen i två "högar" och forma med mjölade händer till två runda bröd. Skåra bröden i fyra delar och nagga med gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min eller till brödet fått fin färg.

Brödet när vi precis plockat ut det ur ugnen. Godast är det med ost och marmelad på de nygräddade sconsen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229