Potatisbröd

Bröd, Favoriter

Om man råkar få några kokta potatisar över efter middagen och man vill undvika att de bara ligger i kylskåpet och blir dåliga. Då kan man istället använda dem och baka det här smarriga potatisbrödet som jag provat fram receptet till.


Ca 20 st, 250 grader
8 kokta potatisar
6 dl mjölk
50 g jäst
1 msk fiberhusk
0,5 dl olja
2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl majsmjöl
4 dl bovetemjöl
5-6 dl glutenfri mjölmix, fin

Vispa den kokta potatisen med 1 dl av mjölken. Värm resterande mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den, helst i en hushållsassistent. Blanda sedan ner fiberhusk, olja, salt och sirap och låt det svälla i 10 min. Tillsätt sedan potatisen och sist mjölet. Blanda degen väl och jäs den sedan under bakduk ca 30 min. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på bakplåtsklädda plåtar och forma och platta till runda bröd med mjölade händer. Nagga bröden med gaffel och jäs sedan ytterligare 30 min under bakduk. Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 min.

Gillar

Kommentarer

Vivi
,
Så gott bröd! Tusen tack för recept.
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Vad roligt att du gillade det! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk
Vivi
IP: 82.99.3.229