Polarkakor

Bröd, Favoriter

Ett recept på fyrkantiga polarkakor som jag testat fram hemma i mitt kök. Ett av mina pojkars absoluta favoritbröd.

16 st, 250 grader
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 msk fiberhusk
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl sirap
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 tsk bikarbonat
3 dl rismjöl
3 dl bovetemjöl
5 dl glutenfri mjölmix, fin (semper)

Smula ner jästen i hushållsassistents skål. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Tillsätt fiberhusken, blanda och låt sedan stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl. Jäs under bakduk 1 timme. Fördela sedan degen på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Tryck ut degen så den täcker hela plåten och kavla för rutat mönster. Förskär degen så det blir 8 bitar på varje plåt. Jag naggade även degen med gaffel. Jäs under bakduk ytterligare 30 min och grädda sedan i mitten av ugnen 6-9 min.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229