Pitabröd

Bröd

Idag när vi var ute och cykeltrimmade hamnade vi i vackra Komstad. Vi tog en paus vid Komstad kvarn och Hugo Johanssons speceri & diversehandel innan vi cyklade till galgbacken och tog den tredje och sista kontrollen för dagen.

Nu sitter jag och planerar morgondagens brödbak och funderar på om jag ska passa på att baka pitabröd också eftersom fyllda pitabröd står på matsedeln nästa vecka.

När vi åt pitabröd förra gången så fyllde vi dem med grönsaker, grekiska biffar och tzatziki.


10 st, 250 grader
50 g jäst
6 dl vatten
4 msk rapsolja
4 msk pofiber
1 tsk salt
2 tsk salt
5 dl sojamjöl
6-7 dl glutenfri mix fin

Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke och värm upp vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och kör maskinen till jästen lösts upp. Tillsätt pofiber och låt blandningen stå och svälla i 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn ganska lös smet. Jäs under bakduk i 45 min. Värm upp plåtar i ugnen så att de är varma när det är dags att grädda bröder. Klicka ut 4 bröd på en plåt, platta ut bröden med mjölad hand och grädda mitt i ugnen i ca 7 min. Ta en varm plåt och lägg upp fyra nya bröd på och upprepa tills alla bröd är gräddade.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229