Pavlova med lemoncurd

Tårtor

Jag älskar blandningen av söt maräng, syrlig lemoncurd och färska bär. Att göra egen lemoncurd är faktiskt inte alls så svårt så jag skickar med recept på det. Vill man kan man så klart köpa färdig lemoncurd istället.

Lemoncurd 🍋
3 citroner
4 dl strösocker
150 g smör
6 ägg

Tvätta citronerna till lemon curden noga. Riv skalet från två av dem fint och pressa sedan saften ur alla tre. Häll sockret i en liten rostfri kastrull och tillsätt citronskalet.
Rör smöret mjukt och blanda sedan ner saften från citronerna. Rör ner citronsmöret i kastrullen tillsammans med sockret.
Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om, helst med en träslev.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt kastrullen med krämen i det sjudande vattnet. (Vattenbad) Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden. Låt den sedan svalna. Förvara den i en glasburk med lock, i kylskåpet.


1 Marängbotten, 140 grader
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättiksprit (12 %)

Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa till smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen. Tillsätt maizenamjöl och ättiksprit och rör om väl. Fös ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt. Grädda i ca 1 timme och 15 min. Stäng sedan av ugnen och låt tårtbotten stå kvar i ugnen i minst ett par timmar eller över natten.

Garnering
Lemon curd
3 dl grädde
Färska bär t ex blåbär, hallon, jordgubbar
Flagad mandel
Florsocker

Lägg upp tårtbotten på ett fat, bred på ett lager lemon curd och därefter vispad grädde. Garnera med bär, flagad mandel. Pudra till sist över lite florsocker.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229