Nötig äppelpaj

Efterrättspaj

Idag bakade jag och min yngsta son en äppelpaj. Den blev knäckig och lite extra god med nötter i. Tillsammans med vaniljvisp blev det en bra söndagsefterrätt. Nu håller vi bara tummarna för att den har effekt som kuckelimuckmedicin så lilleman blir helt frisk snarast!!

175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
1 1/2 dl glutenfri mix, fin
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
3-4 äpplen
25 g smör
1 msk socker
1 tsk kanel
100 g mandelmassa

Vispa smör och socker poröst. Mal nötterna till mjöl och blanda dem med de torra ingredienserna. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen. Smörj en rund form och bred ut smeten i formen. Skär äpplena i klyftor och lägg dem i formen. Hyvla smöret och lägg och äpplena och strö sedan över socker och kanel. Riv mandelmassan och strö sist den över pajen. Grädda äppelpajen i mitten av ugnen 15-20 min. Låt svalna innan du serverar pajen med vaniljsås/visp eller glass.

Gillar

Kommentarer

MATILDA,
så gott!
matildays.se
Jonna
,
Hur många grader på ugnen ska det vara?