Morotsfrallor

Bröd, Favoriter

När jag bakar glutenfritt bröd tillsätter jag gärna ingredienser som gör brödet lite saftigare. Det kan vara lingonsylt, potatis eller som i detta fall morot. De här frallorna blir riktigt saftiga och goda.

När jag bakade frallorna förra gången valde jag att lägga dem nära varandra så de blev som ett brytbröd. Vill man kan man lägga dem i en rund form så blir brödet lite extra festligt.

16 st, 250 grader
2 morötter, fint rivna
50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
1 msk fiberhusk
2 dl boveteflingor/ren havre
75 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 ägg
5 dl rismjöl
9-10 dl glutenfri mjölmix, fin

Skala och riv morötterna fint. Smula ner jästen i hushållsassistentens skål. Värm mjölk till 37 grader och tillsätt den, boveteflingorna och fiberhusken till jästen. Rör till jästen lösts upp, låt stå och svälla 5-10 min. Tillsätt smör, salt, ägg, morötter, rismjöl och mix. Arbeta väl i maskinen och låt sedan jäsa under bakduk 45 min. Ta med hjälp av två skedar upp lagom stora degbitar och forma till frallor (med mjölade händer) Lägg frallorna tätt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Brödet får härlig färg av morötterna.

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Vad goda de ser ut 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Tack snälla! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk