Mindre lyckade prinsskorpor

Bakprojekt

Jag och min syster bestämde redan i början när vi drog igång vårt bakprojekt att vi bara var tvungna att prova ett gammalt recept på skorpor. Vi fastnade för ett recept på prinsskorpor, kanske främst på grund av namnet. Visst låter det väldigt tilltalande och gott!?! Samtidigt vet jag av erfarenhet att den här sortens bakverk inte är helt enkla att göra glutenfria. Därför väntade vi lite innan vi gav oss i kast med denna utmaning.

Så i helgen, en kväll när mannen min jobbade och båda sönerna var sysselsatte med annat, bjöd jag hem min syster. Vi kände oss modiga nog för att testa prinsskorporna. Fulla av självförtroende inledde vi bakandet. Tyvärr var vi inte lika fyllda av detsamma när prinsskorporna gått igenom alla steg. Här skulle siktas, vispas, formas, gräddas, skäras och gräddas igen.

De första stegen gick bra. Det var när vi kom till "skärabiten" som det gick snett. Tanken var att varje skorpa skulle svalna något och sedan delas i mitten. Vi väntade en stund, sedan skar vi, och skorpan smulade sönder. Vi ställde skorporna i fönstret för att de skulle svalna snabbare, de smulade sönder. Vi frös till och med in några i frysen för att de skulle bli mer stabila, men de smulade sönder.

Därför bestämde vi oss helt enkelt för att grädda/rosta skorporna hela och hoppas på ett bättre resultat. De blev visserligen lite mindre smuliga men inte så skorpaktiga i sin konsistens.
Därför valde jag att inte alls lägga ut skorporna efter att vi bakat dem.

Men å andra sidan är ett misslyckat försök ändå ett försök. Det kan ju inte bli succé varje gång och jag tycker ändå att de är rätt fina att titta på. Så därför blir det denna gång bara ögongodis och inget recept. Vi hoppas på bättre lycka nästa gång!

Gillar

Kommentarer

skojamindojja
skojamindojja,
Jag tycker de ser jättegoda ut! Jag behöver hjälp med tips på goda och nyttiga smoothies och du har säkert koll på några! Kika gärna in min blogg om du vill dela med dig av dina tips. Kram! <3
nouw.com/skojamindojja