Liten nötkaka

Jul, Småkakor

En liten men naggande god kaka som kommer att stå på efterrättsbordet på julafton.

Mördeg
200 g smör
1 1/2 dl boveteflingor/rent havre
1/2 msk fiberhusk
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl glutenfri mix, fin
2 tsk bakpulver

Chokladkräm
125 g smör
1 1/2 dl socker
4 msk grädde
1 msk kakao
3/4 msk glutenfri mix, fin
75 g hackad mandel

Smält smöret och häll det över boveteflingorna/rent havre. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mix och bakpulver i en skål och rör sedan samman alla ingredienser till en jämn smet.

Ställ ut små formar på plåtar och fyll dem till max 3/4 (de kommer svälla i ugnen) Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 8 min. Ta ut kakorna ur ugnen.

Chokladkrämen
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 7 min. Rör ner mandeln. Klicka ut chokladkrämen i kakorna. Spara gärna hälften av krämen eftersom krämen gärna sjunker ner till botten. Grädda ytterligare 2 min i ugnen. Ta ut kakorna och låt svalna helt, dekorera sedan kakorna med resten av chokladkrämen och låt dem stelna.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229