Limpa med råriven potatis

Bröd

Var förbi hemma hos min mamma igår och bestämde mig för att leta lite i hennes receptböcker. Hittade ett recept på ett bröd med rårivna potatisar i och bestämde mig snabbt för att testa att göra det glutenfritt. Så här blev resultatet!

2 limpor, 225 grader

50 g jäst
6 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 msk olja
2 tsk salt
2 msk sirap
4 medelstora råa rivna potatisar
5 dl durramjöl
3 dl sojamjöl
9 dl glutenfri mjölmix

Värm vattnet tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i assistentens bunke. Häll vattnet över och kör maskinen till jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk, olja och salt och låt sedan vätskan svälla i ca 10 min. Tillsätt sedan sirapen, potatisen och mjölsorterna. Arbeta degen väl i maskinen. Låt jäsa 30 min under bakduk.

Ta med hjälp av skedar upp degen, den är och ska vara kladdig, och lägg upp i två högar på en bakplåtsklädd plåt. Forma degen med mjölade händer till två limpor. Skär eventuellt ett mönster i limporna. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Värm ugnen till 225 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229