Långpannebröd med sesamfrön och pumpakärnor

Bröd, Favoriter



16st, 250 grader

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
2 tsk salt
2 msk sirap
2 dl bovetemjöl
3 dl rismjöl
6-7 dl glutenfri mix med fiber, eller fin mix (Semper)

Till pensling:
Vatten
Sesamfrön
Pumpakärnor

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Smula ner jästen i hushållsassistentens skål och häll degvätskan över jästen. Kör till jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk, kör några varv och låt sedan vätskan stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt sedan övriga ingredienser (utom vatten, pumpakärnor och sesamfrön) och arbeta degen väl. Ta upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck med mjölade händer ut degen och skär sedan brödet i 16 lika stora rutor. Låt jäsa under bakduk i 45 min. Pensla sedan brödet med vatten och strö över sesamfrön och pumpakärnor, tryck ner dem något så de fastnar. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader i ca 15 min.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229