Lakritskola

Godis, Jul

Så här på själva julaftonsmorgon måste jag dela med mig av receptet på vår absoluta favoritkola. Kola med lakritssmak. Var länge lite osäker på hur det var med turkisk peppar, om mina pojkar fick äta det eftersom lakritsgodis ibland innehåller mjöl. Efter att frågat runt lite fick jag svar att det var helt ok. Nu älskar alla den här kolan hemma hos oss!

1 1/2 dl turkisk peppar
3 dl brun farin strö
3 dl grädde
1 dl sirap
50 g smör

Lägg turkisk peppar i en påse och hamra karamellerna till ett pulver. Rör samman de övriga ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka till ca 120 grader, eller till kolan klarar kulprovet. Ta kastrullen från värmen och rör ner 1 dl av lakritspulvret i kolan och rör om. Häll smeten i en form ca 15x30 cm klädd med bakplåtspapper. Strö resterande pulvret över kolan. Ställ kallt, när kolan svalnat helt skär den i fyrkanter.

Gillar

Kommentarer

CoffeeLoverLacky
IP: 82.99.3.229