Köttfärspaj

Matpaj

Igår blev det köttfärspaj till middag. Jag hittade ett recept på pajdeg med sesamfrön i som jag blev väldigt sugen att testa men jag gjorde om det lite för att slippa att åka och handla. Den blev faktiskt riktigt god.

Pajdeg
3 dl glutenfri mix, fin
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 ägg

Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar och ägget, nyp samman till en jämn deg. Tryck ut degen i en springform klädd i bakplåtspapper. Låt degen gå en bit upp på kanterna. Nagga degen med gaffel och förgrädda mitt i ugnen 8 min på 200 grader.

Köttfärsfyllning
500-600 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad timjan
Salt/peppar/cayennepeppar efter smak
3-4 msk chilisås
1 1/2 dl créme fraîche
100 g Philadelphiaost

Topping:
1 1/2 dl créme fraîche
Skivade tomater
Riven ost

Stek löken tillsammans med vitlöken. Rör sedan ner färsen och stek tills den är klar. Krydda och tillsätt sedan chilisås, créme fraîche och philadelphiaost. Smaka av.

Bred ut köttfärsen i pajskalet och bred sedan över créme fraichen. Lägg ut de skivade tomaterna över och avsluta sedan med den rivna osten. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 20 min eller till pajen fått fin färg. Servera med en god sallad.

  • Matpaj

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229