Kladdkaksmuffins med chokladboll
Kladdkaksmuffins, chokladbollar och jordgubbar i ett, en oslagbar kombo.


Kladdkaksmuffins:
200 grader
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl glutenfri mix, fin
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Smält smöret. Blanda ägg och socker och vispa pösigt, häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen. Fyll muffinsformar till 2/3. Grädda i nedre delen 10-20 min beroende på storlek. Om man gör i små muffinsformar för man ut ca 10-12 st. Låt svalna, den kommer sjunka ihop i mitten vilket blir ett perfekt hål för en chokladboll
Chokladbollar:
100 g smör
1 dl socker
1 dl boveteflingor/ren havre
2 dl glutenfri mix, fin
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
Nyp samman degen. Ta en jordgubbe och rulla in i en chokladboll. Tryck ner den i hålet på muffinsen. Smält mörk choklad och täck över chokladbollen och toppen på varje muffins. Strö över kokos. Låt stelna.

Gillar
Kommentarer



