Kladdkaka med mjölkchokladtryffel

Kladdkaka

Ikväll när Sverige möter Belgien så kommer vi sitta i soffan och heja för fullt och smaska på den här godingen!


Kladdkaka
175 grader
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl glutenfri mjölmix fin

Tryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde

Smält smöret och låt det svalna. Rör samman ägg och socker med en slev. Rör sedan ner vaniljsocker, kakao och mix. Tillsätt sist det smälta smöret. Häll smeten i en smord form. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna helt. Gör sedan tryffeln. Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner grädden så det blir en blank och jämn smet. Häll tryffeln över kakan och ställ den sedan kallt så att tryffeln stelnar.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229