Kladdkaka med cheesecakepannacotta

Kladdkaka

Kladdkaka i alla dess former och varianter är bland det bästa som finns, tycker jag. Det går ofta snabbt att slänga ihop och räcker till många. Den här varianten av kladdkaka har ett täcke av cheesecakepannacotta över sig och behöver därför lite längre tid på sig än en vanlig kladdkaka då den behöver stå kallt och stelna en stund. Men den som väntar på något gott.....


Kladdkaka:
175 C
150 g smör
3 ägg
4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl glutenfri mjölmix, fin
1 krm salt

Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop socker och ägg med en slev. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan ner i smeten. Tillsätt sist smöret. Häll smeten i en smord form. Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 min. Låt svalna helt.

Cheesecakepannacotta:
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g philadelphiaost

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Koka upp under omrörning. Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör noga till de helt har löst upp. Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Häll smeten över den kalla kladdkakan och ställ i kylskåpet till pannacottan har stelnat. Dekorera gärna med hallon.

Gillar

Kommentarer