Kladdkaka black and withe

Kladdkaka, Mjuka kakor

En kladdkaka med både mörk choklad och vitchoklad kan ju inte bli annat än gott. Den här kladdkakan toppas med hallonsås vilket blir väldigt gott i kontrast med den vita chokladen. 

Mörka kladdkakan
2 dl socker
1 1/2 dl glutenfri mix, fin
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
200 g smör
50 g mörk choklad, 70 %
3 ägg

Ljusa kladdkakan
150 g smör
100 g vitchoklad
2 ägg
2 msk vaniljsocker
2 dl socker
2 dl glutenfri mix, fin

Hallonswirl
200 g frysta hallon
1 dl florsocker

Börja med att göra den mörka smeten genom att smälta smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner den mörka chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen smält. Vispa ner ett ägg åt gången. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke. Häll chokladsmeten över och vispa till en jämn smet.

Fortsätt med den ljusa smeten. Smält smöret, ta kastrullen från värmen och lägg ner grovhackad vitchoklad. Rör tills chokladen smält. Vispa ner ett ägg åt gången. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och häll sedan chokladblandningen över. Vispa till en jämn smet.

Lägg hallonen i en skål och värm i mikron tills de blivit något varma. Sila hallonen så att du får en sås. Blanda såsen med florsockret.

Ta fram en rund form med avtagbar botten. Sätt gärna ett bakplåtspapper i botten. Börja med att breda ut den mörka smeten i botten. Fördela den ljusa smeten ovanpå den mörka. Sprid hallonsåsen högst upp och dra med en gaffel till ett fint mönster. Grädda kakan längst ner i ugnen på 150 grader i 50-60 min. Kakan ska vara lite lös i mitten när du tar ut den. Om kakan får för mycket färg lägg aluminiumfolie över under tiden som kakan gräddas. Förvara kakan i kylskåpet över natten så att den hinner sätta sig.
Gillar

Kommentarer