Kesolimpa utan jäst

Bröd

Ibland har man varken tid eller ork att dra igång något stort brödbak. Då är jag så glad att det finns "slängaihopbröd" som jag brukar kalla dem. Bara släng ihop ingredienserna och sedan in med brödet i ugnen och så kan man ägna sig åt något annat under tiden som det gräddas. Här är en variant med keso och naturell yoghurt. Man kan baka det precis som i receptet eller så experimenterar man lite med innehållet. Jag brukar variera lite beroende på vad jag har hemma i skafferiet. 



175 grader, 1 limpa
2 dl glutenfri mjölmix fin
2 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
1 dl boveteflingor/ren havre
4 dl naturell yoghurt
1 dl keso
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan vätskan. Rör, alternativt vispa med elvisp med degkrokar, till en jämn smet. Lägg i en smord brödform och strö lite solroskärnor över. Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer