Kanelbullsmuffins
Kanelbullens dag och tiden att baka bullar finns tyvärr inte. Därför slängde vi ihop några kanelbullemuffins ikväll istället. Inte helt fel.

9-10 st
85 g smör
1 1/5 dl filmjölk
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 dl glutenfri mix, fin
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Kanel, kardemumma och pärlsocker till topping
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner kanel och kardemumma i smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke, vänd ner dem i äggblandningen. Tillsätt sedan filmjölk och sist smöret, rör till jämn smet. Fyll muffinsformar till 3/4. Strö sedan över kardemumma, kanel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna. Ringla ev. glasyr över muffinsen innan serveringen.


Gillar
Kommentarer


