Kanelbullar

Bullar

Jag brukar planera in ett bullbak en dag då jag ändå ska baka bröd. Då börjar jag med kanelbullarna och låter dem kalljäsa under tiden jag sätter bröddegarna.

Den här bulldegen tar du upp på bakbord på en gång, fyller, skär i bitar och lägger i bullformar. Jag tycker att degen är lätt och smidig att kavla och arbeta med...och så blir det väldigt goda bullar.


Ca 40 st, 250 grader
50 g jäst
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl vit sirap
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl kesella
Ca 19 dl glutenfri mjölmix, fin
Ev. Kardemumma
Fyllning
Smör
Socker
Kanel

Smula jästen och häll sedan kall mjölk över, lös upp jästen. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla 10 min. Blanda ner sirap, salt, smör och kesella. Tillsätt det mesta av mjölet men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt i maskin i ca 10 min. Kavla sedan ut degen direkt. Bred på smör, socker och kanel. Rulla ihop och skär i bitar och lägg sedan bitarna i bullformar. Jäs under bakduk 1 1/2- 2 timmar. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 12-14 min.

  • Bullar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229