Kalljäst långpannebröd

Bröd

Bröd som får jäsa i kylskåpet under natten är väldigt smidiga att baka. Vill man lyxa till en frukost är de här brödet perfekt, tar bara 20 min i ugnen på morgonen eftersom de andra förberedelserna gjordes kvällen innan.


16 bröd, 230 grader
50 g jäst
6 dl kall mjölk
3 dl boveteflingor
2 msk fiberhusk
50 g smält smör
2 msk sirap
2 tsk salt
2 dl majsmjöl
4 dl bovetemjöl
6 dl glutenfri mix, fin
Ev. Brödkryddor

Smula ner jästen i en bunke. Häll den kalla mjölken över och lös upp jästen i den. Rör ner fiberhusk och boveteflingor, låt vila 5-10 min. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen med elvisp med degkrokar ca 5 min. Jäs degen under bakduk 30 min. Tryck sedan ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Förskär 16 rutor och lägg sedan plastfolie över brödet och ställ det kallt över natten. Ta ut brödet på morgonen och låt det stå rumsvarmt i 20 min innan du gräddar det 20 min i mitten av ugnen.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229