Hönökakor

Bröd

Det här är ett bröd som går smidigt att baka och som går att använda till mycket. Självklart kan man äta det precis som det är. Men man kan även använda det till att göra smörgåstårta, både varm och kall. Vi gör gärna varm smörgåstårta med en fyllning av svamp och bacon. Jättegott!


4 st, 250 grader
50 g smör
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl sirap
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl sojamjöl eller rismjöl
9-10 dl glutenfri mjölmix, fin

Smula ner jästen i hushållsassistentens skål. Smält smöret och häll i vattnet i kastrullen värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör till den lösts upp. Rör ner sirap och salt och tillsätt sist bakpulver, sojamjöl och 7 dl av mixen. Arbeta väl i maskinen. Jäs under bakduk 20 min. Ta upp degen på bakbord knåda in resten av mjölet. Dela degen i fyra delar, kavla ut till runda kakor ca 1/2 cm tjocka. Nagga bröden och låt sedan jäsa under bakduk i 45 min. Pensla bröden med smält smör och grädda i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

Amanda,
Vad gott! Ska kolla vidare här och se om det finns mer bröd så ska jag baka i helgen! 😃
www.nouw.com/sottochsalt
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Tack snälla! Hoppas att du hittar mer som du gillar! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk