Hasselnötstårta

Tårtor


4 bottnar
175 grader
200 gram smör
5 dl hasselnötter
8 ägg
4 dl strösocker
3 dl glutenfri mjölmix, fin
1 dl potatismjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Smöra och bröa 4 formar med löstagbar botten. Smält smöret och ställ det åt sidan. Mal eller mixa hasselnötterna till fint pulver. Vispa ägg och socker poröst. Rör ihop hasselnötterna, mixen, potatismjöl och bakpulver i en skål. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och ägg. Fördela i formarna. Grädda i ca 30 min.

Frosting

300 g mjölkchoklad
325 g smör
3 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
1 nypa havsalt
3 dl sirap eller honung
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa övriga ingredienser i en skål. Blanda sist i den smälta chokladen.

Snabb vaniljkräm
4 1/2 dl mjöl
3-5 msk strösocker
1 nypa salt
3 äggulor
3 msk maizena
4 1/2 tsk vaniljsocker (eller till önskad smak)

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Vispa och sjud den till krämen är tjock och len.
Lägg vaniljkräm på första botten, chokladfrosting på andra botten och vaniljkräm på den tredje. Täck hela tårtan med frosting. Dekorera!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229