Grovlimpa

Bröd

Receptet till det här goda brödet har jag fått av min mamma som bakar glutenfritt till sin man.


2 limpor, 200 grader
4 dl vatten
1 dl linfrön
2 dl boveteflingor
50 g jäst
2 dl vatten
50 g flytande margarin
1/2 dl mörk sirap
1 msk ättiksprit
2 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl bovetemjöl
8 dl glutenfri mjölmix med fiber

Häll linfrön och boveteflingor i hushållsassistentens bunke. Koka upp vattnet och häll det över, rör om och låt det sedan svalna tills det är fingervarmt. Smula i jästen och tillsätt 2 dl fingervarmt vatten, rör till jästen löses upp. Tillsätt därefter flytande margarin och slutligen övriga ingredienser. Arbeta degen i maskinen i 5 min. Jäs degen under bakduk i ca 30 min. Ta sedan upp degen, dela den i två lika stora delar och forma till två limpor. Jäs under bakduk ytterligare 20 min. Grädda nederst i ugnen ca 30 min.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

Cissi Lindén
,
Åh ser väldigt fint och gott ut!!!
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Tack snälla Cissi! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk
Cissi Lindén
IP: 82.99.3.229