Grov limpa med äpple

Bröd

Nu är morgonpromenaden avklarad och nu sitter jag och försöker hitta motivationen till ett litet träningspass här hemma. Under tiden som jag väntar på den 😉 så passar jag på att dela med mig av ett recept på ett lite grövre glutenfritt bröd. Receptet hittade jag i en tidning för något år sedan och jag har bakat det flera gånger. Det blir riktigt gott.

1 limpa
1 msk fiberhusk
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 1/2 dl kokande vatten
2 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
25 g jäst
1/2 dl rivet äpple
1 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Blanda fiberhusk, linfrön och solrosfrön i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över. Låt skållningen svälla 10 min. Rör samman majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor och bikarbonat i en annan bunke och rör sedan ner i skållningen tillsammans med salt, jäst, äpple, filmjölk och sirap. Blanda väl till jästen löst sig och smeten är jämn. Häll smeten i en oljad bakform och strö bovetemjöl över. Jäs under bakduk i 30 min. Värm ugnen till 250 grader, ställ in brödet och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 1 timme.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

janinawi
janinawi,
Detta recept ska jag spara ner och testa 😊
nouw.com/janinawi
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Hoppas du kommer tycka om det lika mycket som vi gör!
nouw.com/glutenfriabakverk