Godistårta

Tårtor

När min yngste son fyllde 8 år i april ville han ha en riktig godistårta, med mycket godis!! Så vi gjorde en vanlig sockerkaksbotten och fyllde den med ett lager jordgubbssylt och ett lager vaniljkräm. Vi bredde ett lager av grädde runt hela tårtan och sedan öste vi på med godis. Är det någon dag man förtjänar en riktig sockerchock är det väl på sin födelsedag! 😊

Tårtbotten
175 grader
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 1/2 dl 3% mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl glutenfri mjölmix, fin
1 tsk salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken i smöret, rör sedan ner i äggblandningen. Sikta ner de övriga ingredienserna och rör samman till en jämn smet. Häll smeten i en form ca 24 cm i diameter, jag la bakplåtspapper i botten på min (men smörjde inte sidorna eftersom kakan då gärna lossar helt från kanterna och krymper inåt, glöm inte att skära med en kniv längst kanten när kakan är färdiggräddad) Grädda mitt i ugnen 40-45 min. Känn med en sticka i mitten av kakan, är stickan helt torr är kakan klar. Ta ut och låt den svalna. Ställ den gärna i frysen en stund innan du ska dela den. Fyll med valfri fyllning och dekorera.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229