Fröknäcke

Kex och knäckebröd, Favoriter

Det regnar lite fram och tillbaka här i småstan. Mig gör det inte så mycket för jag har bestämt mig för att denna vecka ska jag äntligen komma ifatt med tvätten, strumporna ska återförenas med sina partners och frysen ska så sakteligen fyllas på igen. Det går inte snabbt men det går framåt. Vi har ju mycket annat som vi också ska hinna med jag och pojkarna och mannen när han är ledig. Cykeltrimma står högt på listan, spela spel, spela fotboll, leka med kompisar och läsa. På semestern förvandlas jag till en riktig bokmal. Jag läser så fort jag får en chans. Medan bröden jäser och gräddas, på toaletten, samtidigt som jag tittar på fotboll, i sängen långt in på nätterna och självklart på stranden om det är fint väder. Vi var på biblioteket för några dagar sedan och lånade sommarböcker till mig och pojkarna. Jag är redan inne på tredje boken och pojkarna har läst ut varsin bok också. Vi hann med flera kapitel under tiden som fröknäckena gräddas när jag bakade i förrgår. Älskar fröknäcke, de är så smidiga att göra och så goda att äta. Ikväll tar jag två stycken och lite te, kryper ner i soffan med killarna, tittar på fotboll med ena ögat och läser med det andra. Trevlig kväll!


1 plåt, 150 C
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Rör ihop alla ingredienserna tillsammans med det kokande vatten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten så den täcker hela plåten, jag brukar använda en slickepott. Markera bitar med en kniv. Grädda i ugnen i en timme. I varmluftsugn går det bra att grädda två plåtar/dubbel sats samtidigt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229