Frallor med frön

Bröd

Som jag skrivit tidigare så tar jag gärna "vanliga" recept och experimenterar lite med dem så att de blir glutenfria. Jag har länge haft ett recept hemma som jag varit sugen på att göra om. Nu har jag äntligen testat och vi tyckte att det blev riktigt gott.


Ca 15 st
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
3 dl boveteflingor/ rent havre
1/2 dl krossat linfrön
1/2 dl skalat sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk flytande honung
5 dl sojamjöl
3 dl glutenfri mix med fiber
1/2 dl rapsolja
1 dl filmjölk

Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen, kör maskinen till jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk, boveteflingor/rent havre, linfrön, sesamfrön, solroskärnor och rör runt. Låt blandningen stå och svälla i 15 min. Blanda sedan i salt, honung och sojamjöl/glutenfri mix lite åt gången. Tillsätt sedan oljan och filmjölken och arbeta väl i maskinen ca 10 min, degen kommer att vara kladdig. Ta med hjälp av två skedar upp degen och forma med mjölade händer till frallor. Jäs under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-12 min.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer