Frallor

22-24 stora frallor, 250 grader
100 g smör
1 liter mjölk
100 g jäst för söta degar (två paket)
1 msk fiberhusk
3-4 msk sirap
2-3 tsk salt
15-16 dl mjölmix, fin
9-10 dl glutenfri mjölmix med fiber
Smula jästen i hushållsassistentens bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör till den löst upp. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl. Jäs under bakduk 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord knåda degen med mjölade händer, tillsätt ev mer mjöl. Dela degen i ca 24 delar och forma frallorna i önskad form. Jäs under bakduk 30 min. Pensla bröden med ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Gillar
Kommentarer
LifeByMoen,
Ser verkligen jättegott ut 😃
Nouw.com/Lifebymoen
Glutenfriabakverk,
Tack 😊
nouw.com/glutenfriabakverkCamilla
, Tack för ett underbart recept! Efter 1 års testande så har jag hittat ett bröd som min son tycker om, "Underbara" var hans kommentar. 😊

Glutenfriabakverk,
Hej Camilla! Vad glad jag blev av att läsa din kommentar och av att höra att din son gillade frallorna! Jag började också baka glutenfritt först till en son, sedan till båda och vet hur mycket det där "underbart" kan betyda både för en mamma och en son! ❤️
nouw.com/glutenfriabakverk