Födelsedagsfirande!

Igår fyllde min äldsta son 12 år. Han fick själv vara med och välja vilken tårta han ville fira den stora dagen med. Han bestämde sig snabbt för att han ville ha en Snickersglasstårta. Det är en tårta som jag improviserade fram till hans förra födelsedag då han önskade en klassisk snickerskaka och jag tyckte att en tårta måste vi ju ha! Det blev en kombination av båda. Lika god i år som förra året.

Botten och topping:
1 burk jordnötssmör (ca 320 g)
1 dl socker
1 1/2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
1 liter cornflakes

Mät upp alla ingredienser utom kokos och cornflakes i en kastrull. Värm upp så de smälter samman men låt inte koka. Rör ner cornflakes och kokos till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med avtagbar botten. Tryck ut hälften av smeten som botten, låt lite gå upp på kanten.

Glass:
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljpulver

Vispa grädden hårt, vispa sedan ner den kondenserade mjölen på låg hastighet. Rör sist ner vaniljpulvret. Häll smeten över bottnen. Ställ i frysen tills glassen fått en lite hårdare yta. Gör under tiden en mjölkchokladganache.

Mjölkchokladganache:
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad

Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till chokladen smält helt.

Ta tårtan ur frysen och fördela resten av cornflakesblandningen över glassen. Avsluta med att fördela mjölkchokladganachen överst. Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar innan servering.


Gillar

Kommentarer

alicemalmstrom
alicemalmstrom,
vad mysigt, ser jättegott ut !
nouw.com/alicemalmstrom