Efterrätt med banan

Den här efterrätten är rätt lätt att slänga ihop men känns ändå lite lyxig eftersom den serveras i glas. Godast blir det om man använder hembakade Digestivekex (jag har ett recept här på min blogg) eftersom de inte är lika hårda som de som man köper.


4-6 portioner
Ingredienser:
2 bananer
Vaniljkräm
Kexcrunch
Dulce de leche
3 dl vispgrädde

Vaniljkräm:
1/2 dl socker
4 msk maizena majsstärkelse
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
2 ägg
2 msk smör
2 msk vaniljsocker
Mät upp socker, maizena och salt i en kastrull. Vispa i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken. Koka upp och låt puttra 1 min. Vispa äggen lätt i en egen bunke. Ta lite av mjölkblandningen och rör ner i äggen, till det blir en jämn smet. Häll äggblandningen i kastrullen med resterande mjölk och låt det puttra ytterligare 1 min. Ta av från värmen och rör ner smör och vaniljsocker. Låt svalna helt

Kexcrunch:
10 digestivekex, glutenfria
50 g smält smör
Krossa kexen till smulor blanda ihop med det smälta smöret. Häll smeten i en form och grädda det i ugnen, 175 grader, i ca 10 min. Låt svalna helt.

Montering
Lägg kexcrunch i botten av varje glas. Över det lägger du vaniljkräm och sedan skivad banan. Sedan ett lager med grädde. Ovanpå grädden ett lager med kexcrunch och dulce de leche. Sedan ytterligare ett lager vaniljkräm och skivad banan. Avsluta med att spritsa grädde på toppen. Dekorera med dulce de leche och skivad banan. Ställ kallt fram till servering.

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Ser supergott ut!! enkelt och gott, perfekt ju:)
nouw.com/gunnarsonsofie
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Tack! Perfekt kombo tycker jag med, gott och enkelt. 😊
nouw.com/glutenfriabakverk