Daimpaj

Efterrättspaj

Om jag får välja godis blir det choklad alla gånger. Daim är lite av en favorit och extra gott blir det tillsammans med kolan i denna paj.


Botten:
3 dl glutenfri mjölmix, fin
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 äggula
Nyp samman ingredienserna till en jämn deg. Tryck ut i en form med hjälp av mjölade händer. Nagga pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen 20-25 min.

Kola:
75 g smör
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3/4 dl grädde

Topping:
2 dubbeldaim

Smält smöret och tillsätt sedan övriga ingredienser. Koka kolan i 2-3 minuter, häll sedan över pajskalet. Grädda i nedre av delen av ugnen 5-10 min. När pajen svalnat till den är ljummen strö över grovhackad daim. Ställ sedan pajen kallt i minst 2 timmar innan servering.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229