Cookies

Småkakor

Att baka mjuka glutenfria kakor är inga större problem, tycker jag. Det är de "hårda" som brukar strula till det lite. De har en tendens att flyta ut och bli flarnliknande kakor eller smula sönder när de är färdiggräddade. Det här receptet på cookies har jag däremot aldrig misslyckats med. De flyter ut lagom mycket, blir krispiga och smakar gott. Tycker jag absolut att ni ska testa. 😊

Ca 26 st, 175 grader
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
4 dl glutenfri mix, fin
1 dl boveteflingor/ ren havre
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g valfri choklad

Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ägget och rör till jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner dem i smörblandningen. Rör sist ner chokladen. (Jag valde 100 g mjölkchoklad och 50 g mörk choklad, 70 % , denna gången.) forma smeten till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna på 175 grader 12-15 min.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229