Chokladkaka med dumlegrädde

Mjuka kakor, Tårtor

Den här kakan brukar gå hem hos de flesta och med en chokladbotten, dumlegrädde, jordnötter, dumlekolor, marshmallows och chokladsås så är det ju inte så konstigt egentligen. Om man är känslig mot dumle, som kan innehålla spår av vete, så ska man nog ändå undvika den här ljuvliga efterrätten.

Chokladbotten:
115 g smör
200 g mörk choklad
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, fin
1 nypa salt
4 ägg

Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen och smält det i smöret. Blanda ner socker och muscovadosocker i smörblandningen. Blanda ihop vaniljsocker, mix och salt i en bunke och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt sist äggen, ett i taget. Häll smeten i en form med avtagbar botten. Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna.

Dumlegrädde:
3 dl grädde
180 g dumlekolor (kan innehålla spår av vete) Koka upp grädden och blanda i ner hackad dumle. Rör tills kolorna smält. Ställ kallt och vispa sedan till fluffig konsistens. Bred över browniebotten. Garnera med jordnötter, dumlekolor, minimarshmallows och chokladsås.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229