Brownie med apelsinchokladfrosting

Långpannekaka, Mjuka kakor

Min svåger hörde av sig idag och tyckte att jag hade uppdaterat bloggen lite dåligt sista tiden. Det kan jag absolut hålla med om och jag ska försöka bättra mig.

En vecka och två dagar har gått sedan skolan började och jag och mina två lärarkollegor tog emot våra nya ettor. Det är ganska mycket nytt att sätta in sig i. Sedan har jag och min syster renoverat ett ungdomsrum i kyrkans källare samtidigt som vi försöker hinna med att göra färdigt i yngsta sonens rum här hemma. Snart hoppas jag att vi landar på alla områden. Då kanske det blir lite mer tid till bak och bloggande.

Trots att det varit rätt fullt upp så har jag ändå bakat lite. Både bröd, för att det varit tomt i frysen, och kaka, för att det är så roligt.

Förra helgen bakade vi den här smaskiga brownien med apelsinchokladfrosting. Det är lite lurigt med choklad när man är glutenintolerant. På Marabous choklad står det att den kan innehålla spår av vete. Jag använde Marabous apelsinkrokant när jag gjorde kakan eftersom mina pojkar inte reagerar på den. Är man känslig bör man använda en annan choklad och jag tror att det blir minst lika bra med choklad utan apelsinsmak.

150 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl glutenfri mix, fin

Frosting
170 g choklad med apelsinsmak (eller annan smak om man hellre vill det)
4 msk kakao
1 1/2 dl florsocker
100 g smör

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret iben kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda ner socker, kakao, salt och vaniljsocker i smöret. Vispa ner ett ägg åt gången och vänd sist ner mixen, rör till jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna helt.

Smält chokladen. Blanda i kakao, smör och florsocker. Bred ut frostingen över kakan. Låt stelna helt innan du skär upp dem i fyrkanter.

Gillar

Kommentarer

space
space,
Åh, så gott!!
nouw.com/space
Glutenfriabakverk
Glutenfriabakverk,
Tack snälla! 😊
nouw.com/glutenfriabakverk