Bröd med citron

Bröd

Samma dag som jag bakade tunnbröd bakade jag de här limporna. Vilket passade bra då jag bara hade ett paket jäst hemma och de räckte till båda bröden, och blev över. Brödet fick en god smak och jag passade på att göra ett mönster i brödet så det blev lite extra fint också.

2 limpor, 200 grader
1dl bovetemjöl
2 dl sojamjöl
1 dl fibrex
1 msk fiberhusk
5 dl vatten

25 g jäst
2 tsk salt
3 msk saft från en citron
2 msk flytande honung
1 ägg
2 dl rismjöl
2 dl glutenfri mix, fin
4 dl glutenfri mix med fiber

Häll bovetemjöl, sojamjöl, fibrex och fiberhusk i hushållsassistentens bunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Rör till jämn smet och låt den stå till den svalnat till rumstemperatur.

Smula ner jästen i blandningen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt sedan salt, citronsaft, honung, ägg, rismjöl och mixerna. Arbeta degen väl i ca 10 min. Jäs den under bakduk i 1 timme.

Ta upp degen på ett "mjölat" bakbord och arbeta den lite för hand. Dela degen i två delar och forma till limpor. Jäs ytterligare 45 min under bakduk och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min. Låt brödet svalna inlindat i bakduk.

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Hej!
Dessa var ju bara såååå goda men mina blev inte så stora. Fast det kanske bara ser stora ut på bilden? Hur stora blev dina? Mina blev ca 23 cm.
Tack för alla underbara recept som du delar med dig av!
Kram!