Blomkålspizza

Pizza

Jag älskar sällskapsspel i alla dess former och varianter. Problemet är att jag hatar att förlora lite mer än jag älskar att vinna, men jag fuskar ALDRIG! 🙈😄 Mina barn har tidigt fått vara med och spela. Vi spelar barnvarianter av Cluedo och Monopol men vi spelar lika gärna Triominos, Skippo, Ska vi slå vad eller Blitz. Igår när jag stod i köket och gjorde blomkålspizza hörde jag mannen börja rota runt i "spelskåpet" här hemma. Han tyckte det hade blivit dags att damma av vårt gamla Settlersspel och introducera det för killarna. Så medan jag bakade färdigt pizzan satte han in dem i reglerna och fick alla att engagera sig i jakten efter två tärningar som, som vanligt är spårlöst försvunna när man som bäst behöver dem. Efter att vi ätit spelade vi en omgång och killarna älskade det.

Klockan 06:00 vaknade våra som vanligt morgonpigga killar, smög in i vårt sovrum och viskade "mamma snälla får vi spela Settlers?" Eftersom de vaknar så tidigt och är så pass stora nu brukar de få klara sig själva en stund på morgonen så mamman och pappan får sova bara en liten stund till. De brukar ändå vara noga med att smyga in och ställa små frågor med jämna mellanrum, bara för att vara på den säkra sidan. Eller kanske passar de på när mamman och pappan är som mest övertalbara. "Får vi spela på datorn, tv:n, mobilen fast det inte är speldag? Eller bara titta lite på tv:n eller en film"? Idag behövde de inte övertala sin mamma. De får gärna spela hur mycket Settlers de vill. Skärmarnas tid är över i detta hus, jag känner det på mig! 😉 Så nu ska jag lägga undan min med och ge mig ut på jakt efter nya skor till lilleman som bokstavligen har hål rätt in i sulan så tårna hänger ut och en cykelkarta.

Här kommer receptet på blomkålspizzan om det är någon som är sugen att prova!

1 medelstort blomkålshuvud
1 ägg
1 dl valfri riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ev någon ytterligare krydda, jag rörde ner lite pizzakrydda.

Riv blomkålen i matberedare, utan stam och blad tills det liknar ett mjöl. Kör blomkålen i micron 8 min och låt den sedan svalna. Lägg sedan blomkålen i en handduk och krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda samman blomkålen, ägget, osten och kryddorna till en deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnen i ugnen på 225 grader i 10 min, bottnen ska vara gyllengul när du tar ut den. Lägg på fyllningen (jag la bara på passerade tomater med vitlöksmak och ost) och grädda ytterligare 6-8 min.

Efter att jag gräddat färdigt den la jag på kyckling, gurka, tomater, rödlök, fetaost och lite soltorkade tomater. Som tillbehör hade vi lite majs, oliver och en kall currysås.

  • Pizza

Gillar

Kommentarer