Blåbärspaj

Efterrättspaj

Igår var jag och pojkarna med min mamma och min systers barn ute i blåbärsskogen. Vi fick den stora äran att följa med mamma till hennes "egna skog" där det växer hallon, blåbär, lingon och svamp men igår var det bara blåbär som gällde. Och när det plockas blåbär så blir det ofta något gott till kvällen här hemma. Denna gången blev det blåbärspaj som pojkarna själva bakade. Med ett så enkelt recept var det inget problem alls. Lagom till semifinalen mellan Portugal-Wales var pajen klar och precis då plingade svärfar, den största gottegrisen av alla, på dörren. Blev ett mysigt och gott kvällsfika.

4 pers, 200 grader
100 g smör
1 dl socker
3-4 dl mjölmix, fin

Ta fram en kastrull och smält smöret. Rör ner socker och mjölmix till en smulig smet. Häll blåbär i en smord form så de täcker botten. Strö ev. lite socker över blåbären. Fördela smeten över blåbären och ringla lite sirap över om du vill få den lite knäckigare. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller till pajen fått fin färg.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229